top of page

Estratègies per tractar la igualtat de gènere al nostre projecte

Per tal de tractar la igualtat de gènere, considerem que es podrien formar grups heterogenis per a resoldre alguns dels reptes plantejats al break out. Aquests grups fan referència a un col·lectiu d’aprenents diferents respecte als ritmes, estils, característiques personals, socials, etc. i en definitiva, són una estratègia organitzativa per tal d’atendre la diversitat d’alumnat en una mateixa aula. 

A més a més, per a cada missió hi ha una petita explicació per tal que els alumnes sàpiguen situar-se al break-out. Considerem que per a tractar la igualtat de gènere es podria tenir en compte el redactat, ja que en alguns casos en comptes de nens es podria posar nens i nenes per a tenir en compte tota la diversitat de gènere a l’aula. 

Una altra estratègia per tractar la igualtat de gènere en el nostre projecte, seria que en la història conductora del break out, els protagonistes fossin una noia i un noi, i s’utilitzés la seva història per crear un contingut on estiguin en igualtat.

(Euroinnova, s.d.)

Avaluació del projecte

1

Criteris d’avaluació

Per tal d’avaluar als alumnes sobre l’aprenentatge obtingut al llarg del break out es realitzarà un Kahoot final que inclou preguntes sobre els tres blocs de contingut treballs durant la gamificació; la història, la llengua i la cultura. A més a més, hem realitzat un qüestionari final per a conèixer el grau de satisfacció de l’alumnat entorn el break-out. Per tal d’avaluar el funcionament de la proposta, es realitzarà una avaluació sumativa mitjançant un qüestionari a l’equip professional per veure si s’han cobert les necessitats demandades.

2

Tipus d'avaluació

L’avaluació que es duu a terme a partir del break-out és formativa i sumativa, ja que es pretén comprovar el grau d’aprenentatge dels alumnes durant el llarg de cada bloc de contingut. ​

3

Instruments d'avaluació

Referències del projecte

Ajuntament de Tortosa. (2021, 1 abril). Cançó «Tortosa» - Capital de la Cultura Catalana 2021 [Vídeo]. YouTube. Extret de: https://www.youtube.com/watch?v=g2H9N-PJySM 

Imatge: Freepik.com. Freya ha sigut una imatge que prové de Freepik. Extret de: https://www.freepik.es/vector-gratis/monstruo-alienigena-divertido-dibujos-animados-boca-grande-cuatro-ojos_16716947.htm#query=extraterrestre&position=20&from_view=search 

 

Ipicite.cat. (s. f.). Les expressions populars ebrenques. Extret de: https://ipcite.cat/inventari/3/53 

 

Pastor I Lluís, F. (1910). Refrans i modismes tortosins. Tinet.cat. Extret de: https://usuaris.tinet.cat/aragones/webrefranspastor/ 

 

Surtdecasa.cat. (2020, 28 diciembre). Les 20 frases fetes costumistes de les Terres de l’Ebre. Extret de: https://surtdecasa.cat/ebre/entorn/10-frases-fetes-costumistes-terres-de-lebre 


Tortosa Turisme. (s. f.). Tortosa Turisme. Extret de: https://www.tortosaturisme.cat/es/

Reflexió de tancament del projecte

En relació al projecte, treball d'equip i l'assignatura

La realització d'aquest projecte de forma conjunta ha sigut molt gratificant i d'aprenentatge significatiu per a cada membre del grup, juntes hem pogut establir mètodes de treball, la planificació de cada fase i les estratègies per gestionar i dissenyar el projecte. Considerem que cada membre del grup s'ha implicat de forma activa en la realització de cadascuna de les tasques i de la seva entrega final.

La nostra proposta és innovadora, creativa i en línia amb la visió de l'aprenentatge actual, ja que es basa a aprendre a través del joc, és a dir fer ús de la gamificació per aprendre a l'aula i l'hem enllaçat amb l'ús de les noves tecnologies a l'aula, ja que hem seleccionat una plataforma digital per dissenyar el break out. El resultat ha sigut increible. 

Pel que fa a l’assignatura de disseny i desenvolupament de projectes mitjançant les TIC, considerem que hem après i obtingut estratègies i recursos necessaris per utilitzar de cara al nostre futur lloc de treball.

En relació a l'APS

Us ha sigut motivador el fet de realitzar el projecte a través de les entitats col·laboradores amb l'APS-URV? En cas afirmatiu, digues els principals motius.

Sí que ens ha resultat motivador dur a terme el projecte amb entitats col·laboradores pels següents motius:

  • Ens apropa a la realitat de la nostra societat actual en la qual més endavant actuarem com a professionals.

  • Posem en marxa estratègies de planificació, gestió i disseny de projectes que hem après al llarg de la carrera.

  • Podem rebre un feedback real per part de les entitats en la posada en marxa del projecte.

  • Es col·labora amb entitats que treballen amb diferents sectors i col·lectius de la societat.

  • Coneixem de forma més propera la manera que operen les institucions i organitzacions del nostre àmbit2. .

Quins aprenentatges heu obtingut del diàleg entre les entitats i vosaltres?

Hem après molt gràcies al contacte estret que hem mantingut amb l’associació. Hem après del currículum dels infants i de la necessitat de crear diferents metodologies on els infants aprenguin de manera lúdica i divertida, per tal de que no se’ls faci dur/avorrit aprendre. 

També hem après de les funcions que realitzen els esplais amb els alumnes en relació amb el seu aprenentatge, ja que busquen que tots els assistents de l’esplai comprenguin els conceptes del currículum i els posin en pràctica de manera correcta en l’escola. Busquen el benestar dels seus alumnes mitjançant la comprensió i l’empatia. Tenen en compte les dificultats d’aprenentatge i busquen la metodologia per a que tots aprenguin de la mateixa manera.

Com valoreu la proposta de l'assignatura de dur a terme projectes basats en necessitats reals?

La nostra valoració és clarament positiva, ja que, com hem dit abans, ens ha apropat a la realitat del nostre entorn de treball, cosa que no havíem tingut l'oportunitat de realitzar al llarg dels altres cursos. Creiem que és molt important realitzar aquest tipus de projecte ja que és quan, de veritat, posem en pràctica allò que hem après al llarg de la carrera i rebem un feedback real per part d’una institució.

PRODUCTE REALITZAT

bottom of page