Introducció
Resultats d'aprenentatge: què poden fer els participants com a resultat?
​
Després de dur a terme el break-out, els participants seran capaços de reconèixer espais emblemàtics de Tortosa com alguns dels seus monuments, espais naturals i edificacions més importants. A més a més, reforçaran la llengua a partir de refranys i frases fetes que són típiques del territori i, podran reconèixer algunes de les festivitats que es duen a terme a Tortosa, per tant també s’endinsaran en la cultura.
Tots aquests aprenentatges afavoriran el sentiment de pertinença dels alumnes amb el territori, ja que hauran de recordar i descobrir tot allò que forma part a la ciutat de Tortosa.
També és important remarcar que els alumnes posaran en práctica el treball en equip ja que per a dur a terme algunes de les missions que inclou el break out hauran de fer grups. En alguns casos s’hauran de posar per parelles i en altres es resoldran els reptes amb tot el grup-classe.
Quins materials s'han de desenvolupar i què inclouran els materials? Anomenar i descriure quins.
​
El principal material que necessiten els participants és l’ordinador, mitjançant el qual resoldran els diferents Break Outs (Gamificacions) i el Kahoot final. A més necessitarán paper i llapis per tal de poder resoldre diferents enigmes que pertanyen a les gamificacions.
Per realitzar els Break Outs s’utilitza l’aplicació Genially, ja que és una aplicació on els participants poden interactuar trobant la resposta correcta de diferents mètodes. Es realitzaran tres gamificacions diferents, cadascuna centrada en un dels blocs que treballaran els alumnes. En la primera el tema central és Tortosa; aquest se centra en monuments i carrers importants de la ciutat i voltants. El segon tema és la llengua; se centra en temes principals de la llengua com sinònims i antònims, en refranys, cançons, etc. Per últim, el tema són les festivitats de Tortosa; festivitats com Nadal, la Fira de la Clementina, la festa del Renaixement, etc.
Per acabar, es realitzarà un Kahoot amb diferents preguntes que englobaran els tres blocs que s’han treballat en les gamificacions. Aquest Kahoot s’utilitzarà com a avaluació final.
El rol dels educadors: quin serà el vostre rol?
​
Nosaltres proporcionarem l’enllaç corresponent a la responsable del projecte de l’Esplai Blanquerna. A partir d’aquest enllaç els alumnes podran accedir al break out. Per tant, el nostre rol es basa en dissenyar el contingut educatiu que és la gamificació per a posteriorment proporcionar aquest recurs al centre.
Mètodes d'enseyament: quins mètodes s'utilitzaran perquè els participants assoleixin els objectius d'aprenentatge i aprenguin el contingut més efectivament?
​
S'utilitzarà el joc com a mitjà per aprendre. Els alumnes hauran de resoldre reptes per a cadascuna de les missions amb les que s’endinsaran. Aquest mètode pot ser atractiu per als alumnes ja que genera motivació que resulta essencial per a l’aprenentatge. Per tant, el mètode és actiu ja que els alumnes seran els protagonistes del seu aprenentatge i el l’educador actuará de guia i facilitador de materials en cas que sigui necessari per a la resolució d’algun dels reptes.
Logística: On i quan es realitzarà l'activitat/projecte/proposta?
​
Les diferents activitats es realitzaran en l’esplai blanquerna, situat a la mateixa ciutat de Tortosa. Les gamificacions estan planificades per realitzar-les en diferents dies (poden dividir-se com es vulgui).
Freya és una extraterrestre de la galàxia Andròmeda. En aquesta galàxia volen replicar el planeta Terra, per aquest motiu han enviat un habitant de la galàxia a cada localitat de la Terra, per a conèixer el territori, els costums i les tradicions. A la Freya li a tocat anar a la localitat de Tortosa, situada a Catalunya, aquí aprendrà sobre el territori i sobre el seu idioma. Els nens que participan l’espai Blanquerna, l’hauran d’ajudar en aquesta missió!